به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام علی عباسی قبل از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران اضافه کرد: پذیرش در حوزه از مسایل مهم حوزه است زیرا هر قدر نیروهای مناسب از جهت استعداد و انگیزه پذیرش شوند حوزه میتواند خروجی مناسب تری را به جامعه ارایه کند.
وی افزود: توجه بیشتری به پذیرش و گزینش در سالهای اخیر صورت گرفته و نوعی هماهنگی و انسجام بعد از انقلاب اسلامی در مدیریت حوزههای کشور فراهم شده است و از جهت قوانین و مقررات و پذیرش نیز قوانین متمرکز و واحدی حاکم است.
عباسی ابراز داشت: در ۲۹ استان کشوراز سوی حوزه علمیه آزمون پذیرش حوزههای علمیه برگزار میشود و تنها در حوزه خراسان شمالی آزمونی برگزار نمیشود.
معاون آموزش حوزه علمیه قم با اشاره به زمان ثبت نام تصریح داشت: از اول اسفند ماه سال ۸۹ ثبت نام آغاز و تا ۵ اردیبهشت ماه تمدید شده است و ثبت نام از علاقه مندان در سایت معاونت آموزش انجام خواهد شد.
عباسی اضافه کرد: در تاریخ ۱۶ اردیبهشتماه ساعت ۹ صبح آزمون کتبی حوزهها در ۳۹ مرکز آزمون در ۲۹ استان برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: حافظان کل قرآن کریم و دارندگان تحصیلات دانشگاهی از آزمون کتبی معافاند و تنها در آزمون شفاهی و مصاحبه شرکت میکنند.
۳ هزار متقاضی حوزه دانشگاهیاند
عباسی تصریح کرد: نتایج آزمون در روز دهم خردادماه سال ۹۰ در سایت معاونت آموزش اعلام میشود و سالانه میان دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر با تحصیلات دانشگاهی متقاضی حوزه میشوند.
معاون آموزش حوزه علمیه ادامه داد: ۱۱ نفر با داشتن مدرک دکترای دانشگاهی در آزمون پذیرش حوزه نیز شرکت کردهاند.
وی یادآور شد: بعد از اعلام نتایج آزمون کتبی برای مصاحبه و آزمون شفاهی دعوت و بنا بر امتیازات و اولویتهایشان به مراکز مختلف کشور در ۳۰۶ مدرسه شامل ۴۸ مدرسه کوتاه مدت و ۲۵۸ مدرسه بلند مدت معرفی خواهند شد.
عباسی تصریح داشت: در قم ۳۰ مدرسه وجود دارد که آزمونهای شفاهی آن به صورت متمرکز انجام میشود و نتایج قطعی نیز در نیمه اول تیرماه اعلام میشود البته در قم مقداری طولانیتر و ممکن است به نیمه دوم تیرماه هم کشیده شود.
وی اضافه کرد: برگزیدکان به یک دوره یک ماهه اختیار و تثبیت معرفی و در این دوره هم از جهت علمی و آموزشی مورد آزمون قرار میگیرند و هم از جهت مسایل تربیتی و اخلاقی و انگیزهای دقت لازم صورت میگیرد و در پایان این دوره افراد موفق برای گرفتن کد و حضور در حوزه معرفی میشوند.
معاون آموزش حوزه علمیه با بیان شرایط ثبت نام کنندگان ابرازداشت: شرکت کنندگان باید حداقل مدرک سوم راهنمایی را داشته باشند که معمولا نیمی از متقاضیان دارای تحصیلات سوم راهنمایی هستند.
عباسی گفت: تاکنون حدود ۲۰ هزار نفر ثبت نام کردهاند که برای مدارس بلندمدت ۱۰ هزار و ۵۰۰ و برای کوتاه مدت هزار و ۴۰۰ نفر پذیرش میشوند.
وی با بیان اینکه در حوزه پذیرش غیرحضوری وجود ندارد بیان داشت: براساس برآوردها استان تهران، خوزستان و قم در ردیفهای اول تا سوم ثبت نامیها هستند.
معاون آموزش حوزه علمیه در پایان اظهار داشت: امتیازاتی را برای حافظان قرآن و ایثارگران و مناطق محروم در نظر داریم و شرایط بومی نیز در پذیرشها رعایت خواهد شد و امتیازی برای افراد بومی در نظر میگیریم.
قم - خبرگزاری مهر: معاون آموزش حوزههای علمیه کشور از پذیرش حدود ۱۲ هزار طلبه در ۳۰۶ مدرسه علمیه در سراسر کشور خبرداد.
کد خبر 1293776
نظر شما